04.02.2022
Додаток 13
до норм харчування узакладах освіти та дитячих закладахоздоровлення та відпочинку, затверджених ПОСТАНОВОЮ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 24 березня 2021 р. № 305
ІНФОРМАЦІЯ про вміст речовин та готові страви/вироби, які призводять до алергічних реакцій або непереносимості
Індекс алергену або непереносимої речовини | Розшифровка індексів алергенів або непереносимих речовин |
Г | глютен або його сліди |
Л | лактоза |
{Позицію виключено на підставіПостанови КМ№ 871 від 18.08.2021} | |
ЗП | злакові продукти |
РП | ракоподібні продукти |
Я | яйця |
Р | риба |
А | арахіс |
СБ | соєві боби |
МП | молочні продукти |
ГХ | горіхи |
С | селера |
ГЦ | гірчиця |
К | кунжут |
ЛП | люпін |
М | молюски |
__________Примітки: | 1. Інформація про наявність у складі готової страви/виробу алергену або непереносимої речовини обов’язково зазначається в меню відповідним індексом в дужках після назви готової страви/виробу (наприклад, сирники із сметаною (Л, МП), що вказує на наявність у страві лактози та молочних продуктів). 2. Інформація з розшифровкою індексів алергенів або непереносимих речовин розміщується біля меню. |
{Додаток 13 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ№ 871 від 18.08.2021}